Hoe kan ik mijn eigen marktplaats website starten?

Geplaatst op 06-05-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u een eigen marktplaats website starten, dan is dat prima mogelijk met bestaande software. Zo is er het Marktplaats Script dat is ontwikkeld door Vrolijk Internet Services. Dit script stelt u in staat om zonder programmeerkennis aan de slag te gaan met uw eigen advertentie site. U krijgt de beschikking over een omgeving die is beschermd met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als u op deze omgeving inlogt als beheerder, kunt u de site volledig naar wens aanpassen. Deze beheerschermen zorgen ervoor dat u de volledige controle over uw marktplaats website heeft.

Met een FTP-programma zoals FileZilla kunt u de PHP-bestanden van het script op uw webhosting pakket plaatsen. Zowel een webhosting pakket als het script zijn prima betaalbaar en zijn samen aan te schaffen via de site van Vrolijk Internet Services. Maar als u al webhosting heeft, is het ook mogelijk alleen het script te kopen en het te installeren op uw eigen webhosting. Er is een handleiding beschikbaar, waarin onder andere de exacte stappen voor de installatie van het script staan beschreven. Ook kunt u in de handleiding lezen hoe u de online betaalkoppeling instelt.

Via de online betaalkoppeling kunt u inkomsten genereren met het script. U kunt namelijk voor verschillende opties binnen uw advertentie website prijzen instellen. Daarbij heeft de adverteerder direct de mogelijkheid om het door u ingestelde bedrag te betalen. Nadat de adverteerder heeft betaald, worden de gekozen opties direct geactiveerd zonder dat u handmatig iets hoeft te activeren. Zo kan uw eigen advertentie website geld opleveren zonder dat de handelingen van adverteerders op uw website echt aandacht van u nodig hebben. Uiteraard zal er periodiek wat onderhoud nodig zijn en zult u af en toe vragen kunnen krijgen van adverteerders over het gebruik van de site, maar over het algemeen zal dit u weinig tijd kosten.