Hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek?

Geplaatst op 22-06-2022

Categorie: Financieel

Hoeveel kan ik lenen voor een Hypotheek?

Dit hangt natuurlijk af van uw salaris. Heb je een partner die werkt? Dan is het belangrijk om ook zijn/haar salaris te weten. Bij uw salaris hoort ook het vakantiegeld. U kunt dit terugvinden op uw loonstrookje of u kunt uw personeelsafdeling vragen wat uw jaarinkomen is. Heeft u uw droomhuis gevonden en wilt u weten of u het zich kunt veroorloven? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar het maximale bedrag dat u kunt lenen? Met de rekentool van hypotheek.io berekent u eenvoudig uw maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

Online Hypotheek berekening tools

U heeft vast wel eens hypotheek rekentools gezien van banken zoals de ABN AMRO hypotheek rekentool, de Rabobank hypotheek rekentool of de ING hypotheek berekeningstool. Deze bank calculators zijn gebaseerd op hun eigen bankproducten en rentetarieven. Maar het liefst wil je meerdere banken en rentes met elkaar vergelijken. Daarom hebben wij onze eigen online hypotheek calculator gemaakt, die verschillende aanbieders in Nederland met elkaar vergelijkt.

Hypotheek aanvragen als starter: hoeveel kunt u lenen?

Met behulp van onze rekentool kunt u eenvoudig uw maximale hypotheek berekenen. Of je nu op zoek bent naar een hypotheek als starter, of iemand bent die wil herfinancieren - in beide gevallen zal een geldverstrekker bij een hypotheekaanvraag rekening houden met 5 factoren:

Als u zelfstandig ondernemer bent

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u ten minste één jaar inkomen verdiend als zelfstandige? Dan kunnen deze inkomsten uit zelfstandige arbeid ook (deels) worden meegenomen. Onze gespecialiseerde adviseurs kunnen u hier alles over vertellen.

3 opties als u moeite hebt om een hypotheek te krijgen

  1. Zoek uit of u recht heeft op een starterslening
    Een starterslening kan net dat beetje extra bieden om u toch in staat te stellen uw eerste woning te kopen. De lening overbrugt het verschil tussen de maximale marktwaarde van de woning en het bedrag van uw maximale eerste hypotheek. Goed om weten: niet elke gemeente biedt een starterslening aan. Als u zich afvraagt of uw (toekomstige) gemeente deelnemer is, kunt u dat nagaan op de website van SVn. Goed om te weten: je kunt een starterslening alleen afsluiten in combinatie met een hypotheek die een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heeft.
  2. Kies voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
    Een hypotheek afsluiten met NHG is niet alleen handig om financiële risico's te beperken. Het levert u ook een lagere hypotheekrente - en dus lagere maandlasten - op.
  3. Een schenking ontvangen
    Hebben je ouders of grootouders nog wat spaargeld liggen? Een schenking voor een eigen woning is momenteel tot € 106.671 belastingvrij, als u aan de voorwaarden van de fiscus voldoet. Omdat u sinds 2018 slechts 100% van de woningwaarde kunt financieren, kan uw eigen vermogen cruciaal zijn.